Conferència sobre la financiació de pimes amb diner públic

El dimecres 6 i el dijous 14 de febrer de 2019 van tenir lloc, a Barcelona i Girona, les conferències «El Finançament de Pimes amb Diner Públic», les terceres conferències del Cicle sobre Finançament Empresarial que organitza Expert Executive Management.

Conferència del Cicle sobre Finançament Empresarial

Els actes, al Col·legi d’Economistes de Catalunya a Barcelona i a l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona, van comptar amb la valuosa participació de Leyton, la multinacional francesa líder en el mercat europeu en l’obtenció de recursos públics, i en representació de la qual van assistir Laura Pujadas (Sales Manager), Lluís Mesquida (Director Tècnic), Joan Ramírez (Account Manager) i Arnau Martín (Account Manager).

De la seva presentació i interessants opinions vam poder extreure les següents conclusions:

Els Recursos Públics

  • Empreses de qualsevol sector econòmic i qualsevol mida poden potencialment rebre recursos públics. Però principalment les empreses que inverteixen en R+D+i (hem de visualitzar el R+D+i en el sentit més ampli del terme).
  • Hi ha quatre tipus de recursos públics: ajuts públics (subvencions i préstecs), deduccions fiscals, bonificacions a la Seguretat Social i patent box.

Avantatges dels ajuts públics

  • Els ajuts públics presenten molts avantatges per a les empreses: no apareixen a la CIRBE, aportació menor de garanties, terminis amplis de devolució del préstec, sense comissió ni necessitat de vinculació a altres productes bancaris, bona imatge per a l’empresa en tenir la confiança del Ministeri i menor exigència amb relació als fons propis exigits.

Requisits per a l’obtenció de recursos públics

  • Que els recursos siguin públics no vol dir que sigui fàcil accedir-hi: s’han de conèixer els programes d’ajudes nacionals i regionals i les seves convocatòries, es demanen projectes viables amb retorn, amb sol·licituds ben elaborades i documentades per poder agilitzar el tràmit i poder competir amb altres projectes, i es requereix una justificació tècnica posterior a l’ajuda.
  • Es calcula que les empreses no aprofiten el 40% del potencial d’ajuts públics que poden obtenir dels organismes públics.

Leyton també va presentar el seu model de serveis, que està basat en el cobrament per resultats.

Noves Conferències

Si desitja rebre informació de noves conferències, articles i notícies d’Expert Executive Management, subscrigui’s a la nostra Newsletter.

Aquesta publicació també està disponible en: Castellà