El dimecres 14 de novembre de 2018 va tenir lloc, al Col·legi d’Economistes de Catalunya, la conferència «Els Fons d’Inversió com a font de finançament per a pimes», la segona conferència del Cicle de Conferències sobre Finançament Empresarial que organitza Expert Executive Management.

Conclusions

L’acte, que va tenir un gran èxit d’assistència, va comptar amb la valuosa participació de Mercè Tell, general Partner d’Nekko Capital, i de José M. Rigau, Managing Partner d’Endurance Partners. I de les seves opinions vam poder extreure les següents conclusions:

  • El finançament a través de fons és un mercat relativament petit, en creixement i amb un cert retard respecte a altres països de l’entorn. A Espanya vénen operant 100 gestores i tenen invertit l’ordre de 5.000 milions d’euros en unes 700 empreses.
  • Qualsevol projecte empresarial és potencialment finançable per un fons. Hi ha un perfil de fons per a cada etapa del cicle de vida de l’empresa i per a cada situació. El fons valorarà sobretot la capacitat de créixer i generar resultats dels projectes i la capacitat i qualitat humana dels emprenedors.
  • Un fons pot finançar un projecte que mai seria finançat per la banca comercial. L’emprenedor ha de veure el finançament a través de fons com no només una alternativa al finançament bancari sinó com una forma de créixer equilibradament.
  • No totes les gestores de fons són iguals. Cada empresari ha d’identificar la gestora que s’adapti millor a les seves necessitats. D’altra banda, ha d’avaluar la seva track record i ha de tenir bones sensacions personals. Avui dia és molt fàcil identificar quines són les gestores que operen en el mercat espanyol. Cal contactar amb les que a priori semblen les més adequades i fer un treball de prospecció per fer una bona avaluació. Les gestores poden aportar molt més que recursos financers, les gestores poden aportar experiència sectorial i experiència general en gestió d’empreses i, en definitiva, ser un excel·lent company de viatge.
  • En el torn de preguntes es va posar de manifest, per part dels assistents, que en el món de les pimes no existeix molt coneixement sobre aquest recurs financer. És conegut i assumit aquest model de finançament en el camp del Venture Capital (start-ups), però no ho és en el món de les pimes en les seves fases d’expansió o en processos de turnaround.

Noves Conferències

Si desitja rebre informació de noves conferències, articles i notícies d’Expert Executive Management, subscrigui’s a la nostra Newsletter.

Aquesta publicació també està disponible en: Castellà